THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAO CAI
  -- Lao Cai: Provincie
  -- Lao Cai: Stad
  -- Lao Cai: Hotels
  -- Lao Cai: Markt
  -- Lao Cai: Grens China
  -- Lao Cai: Trein Station
  -- Bac Ha Markt
  -- China: Hekou
  -- O Quy Ho: Bergpas
  -- O Quy Ho: Glazen Brug
  -- Sapa
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

LAO CAI
de grens naar China

"Vanuit de grote stad Hanoi neem ik in de avond de nachttrein naar Lao Cai. In de nachttrein had ik een slaapplaats in een coupé van vier. Het is best comfortabel reizen. Als ik wakker wordt ben ik al bijna in Lao Cai. Mijn privé chauffeur staat me al op te wachten maar eerst is er tijd voor een lekker ontbijtje. Een uurtje of vier is het vervolgens rijden naar het dorpje Can Cau."  


Lao Cai (de Vietnamese kant)

          Van Lao Cai naar Hekou-stad China - China staat bekend als een prachtig land met een eeuwenoud erfgoed, dat duizenden jaren teruggaat. Als je China bezoek, keer je waarschijnlijk terug naar het tijdperk van duizenden jaren geleden en geniet je van de oude omgeving van een Oost-Aziatisch land. Vanuit Lao Cai kun je gemakkelijk de grens oversteken en voet zetten in het land China. Je zult niet alleen de verbazingwekkende bergen en bergstammen van Noord-Vietnam ervaren die daar leven, maar je zult ook je avontuur voortzetten via een grensovergang naar een ander land.

Lao Cai-grens is één van de belangrijkste grensposten tussen Vietnam en China op het gebied van toerisme en economische activiteiten. Het ligt in het centrum van de stad Lao Cai, die aan de andere zijde van de Rode Rivier an de Chinese stad Hekou grenst. Deze ligt in het zuiden van de provincie Yunnan. De brug, die beide landen verbindt heet Ho Kieu. Reizigers steken meestal in Lao Cai deze grens over dan bijv. in Muong Khuong, want net nà het oversteken van de brug ben je in het prachtige stadje Hekou.
Als je alleen Hekou Town wilt bezoeken, hoef je je geen zorgen te maken over het weer, want dat lijkt erg op Lao Cai. Om regen, koud weer of zeer warm weer te voorkomen, kun je het best in het voorjaar of de zomer deze grensstad bezoeken.

 


Van China naar Vietnam: import

Als je via de grens van Lao Cai naar China wil gaan en Hekou wilt bezoeken, zou je moeten merken dat het weer kouder en kouder wordt, als je verder naar het noorden trekt. China is een groot land, dus het weer verandert van zuid naar noord en van west naar oost.
Hoewel de provincie Lao Cai en de provincie Yunnan dezelfde lengtecoördinaten delen, is er toch een tijdsverschil van een uur. Je moet voorafgaand aan je reis ook een Chinese visum hebben! Het kan ook gemakkelijker. Online kun je een visum voor Vietnam aanvragen via E-visums.nl.
De Lao Cai-grenspost is geopend van 07.00 uur tot 22.00 uur, wat betekent dat in Hekou de uren 8.00 uur tot 23.00 uur worden.

Als je in China (Hekou) bent aangekomen, is het niet erg als je vergeten bent om geld te wisselen, want er zijn verschillende geldautomaten (ATM’s) in Hekou. Echter niet alle geldautomaten accepteren buitenlandse credit cards. Zoek daarom naar de geldautomaat van Bank of China om geld uit de muur te halen. De geldautomaten zijn namelijk uitgerust met de Engelse taal, dus het is gemakkelijk om geld op te nemen. Niet alle geldautomaten ondersteunen echter de Engels taal, dus wees voorzichtig!


Goederen naar China: export
 

 

Na het passeren van Lao Cai grens, kun je de markt bezoeken. Door de ligging op de grens hoef je voor artikelen op deze markt geen belasting te betalen. Je kunt hier heel goedkoop artikelen kopen. Deze markt heeft drie verdiepingen en heeft duizend vierkante meter gevuld met producten.
Op de markt verkoopt men van alles. Enkele voorbeelden: fruit, sieraden, schoenen, zelfs messen en zwaarden. Hekou behoort tot een autonome provincie, dus dit soort goederen kan openbaar worden verkocht. De specialiteit van deze markt zijn brokaatproducten. Je zult dol zijn op deze geborduurde artikelen en misschien zelfs een paar meenemen als souvenir voor de familie of vrienden.


De grensovergang is de Friendship Bridge.

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |