THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Night Market
  -- Bus Stations
  -- Chua Tran Quoc
  -- De Dong Xuan Market
  -- Hanoi - het ontstaan
  -- Highlights
  -- Hotels
  -- Mausoleum Uncle Ho
  -- Ngoc Son Tempel
  -- Old Quarter/ Oude Wijk
  -- One Pillar Pagoda
  -- Perfume Pagoda
  -- Trein Station Hanoi
  -- Van Mieu Museum
  -- Waterpoppen Theater
 

  Home

  De Vietnamezen

  Ambassade/ Consulaat NL

  Ambassade/ Consulaat BE

  Vaccinaties

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Grensovergangen

  Afstandtabel

  Bussen in Vietnam

  Treinen in Vietnam

  Kaart van Vietnam

  Festivals
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  De Bergvolken

  Dien Bien Phu

  Lai Chau

  Lao Cai

  Lang Son

  Sapa

  Mai Chau

  Son La

  Duong Lam

  Ha Giang

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Ninh Binh

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 
   

 

One Pillar Pagode
Chua Mot Cot

"Als je toch in de buurt bent.....
.....dan zou ik je aanraden om deze Pagode te bezoeken. Hij staat niet ver lopen van het Ho Chi Min mausoleum, het is de moeite waard om toch even te gaan kijken. Het terrein was in restauratie op het moment dat wij hier een bezoek brachten. Toch vond ik het indrukwekkend genoeg om te gaan kijken. Het beste is om 's morgens direct vroeg te gaan, want er zijn meer toeristen die hier een kort bezoek komen brengen. Het is dus erg druk, op zich niet erg want binnen een uur ben je ook wel klaar .


One Pillar Pagode

          De One Pillar Pagode - is een historische boeddhistische tempel. Het is klein en ligt niet zo ver van het Mausoleum. Dit kun je in één keer allebei bezoeken. De Pagode wordt beschouwd, net de Parfum Pagode, als één van Vietnam meest tot de verbeelding sprekende tempels.
De tempel werd gebouwd door keizer Ly Thai Tong, die regeerde van 1028 tot 1054. Hoewel de keizer graag kinderen had, was hij kinderloos. Op een nacht kreeg hij een droom. In zijn droom zag hij Avalokiteshvara (Godin van de Genade) zitten in een vijver op een lotusbloem. Deze overhandigde hem een zoon. Toen hij wakker werd, trouwde hij een boerenmeisje, die hem een zoon baarde.

Om zijn dankbaarheid te tonen bouwde de keizer in 1049 onder leiding van de monnik Thien Tue de Pagode. De tempel moest nèt zo worden als in de droom van de keizer: in een vijver en de Pagode moest lijken op een lotusbloem.
Voordat de Pagode in gebruik werd genomen, moesten er gebeden opgezegd worden voor een lang leven van de keizer.

Later werd dit een jaarlijkse ceremonie ter gelegenheid van de geboortedag van Boeddha. De keizer nam hierna een bad in de vijver onder toeziend oog van monniken en burgers. De keizer zou zich dan zo vrij voelen als een vogel. Daarna mochten de anderen een bad nemen.

 


One Pillar Pagode

De tempel werd in 1105 gerenoveerd door keizer Ly Nhan Tong en er werd een bel gegoten voor de in gebruik name van de Pagode in 1109. Dit werd beschouwd als duur hoogstaand kunstwerk in die tijd. De bel was echter veel te groot en te zwaar en kon niet geïnstalleerd worden. Daarom tolde men de bel naar het platteland vlakbij de Nhat Tru Tempel. Hier leefden heel veel schildpadden, zodat de bel al snel de naam kreeg "bel van de schildpadden grond".

 

Aan het begin van de 15e eeuw, werd Vietnam aangevallen en bezet door de Ming-dynastie. In 1426 viel de toekomstige keizer Le Loi de Chinezen aan. Omdat de Chinezen weinig wapens hadden, gaf de bevelhebber het bevel om de bel om te smelten. Het koper kon hij gebruiken voor nieuwe wapens.

De tempel is gebouwd van hout op een betonnen pilaar met een diameter van 1,25 meter. De Pagode is ontworpen als een ​​lotusbloem, het boeddhistisch symbool van zuiverheid. De Pagode staat in een modderige vijver. In 1954 werd de Pagode verwoest door Franse kolonisten, maar daarna werd hij weer herbouwd.


One Pillar Pagode

Uit een reisverslag:

"Unieke constructie,helaas erg druk bezocht met name door de "selfie brigade" waardoor dit monument bijna niet rustig te bezichtigen is. Het beste kan je deze locatie heel vroeg in de ochtend bezoeken."

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2020 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |