THE
 VIETNAM
 SITE
 

       
 
 
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Ambassade/ Consulaat NL

 -- Ambassade/ Consulaat BE

 -- Vaccinaties

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Grensovergangen

 -- Afstandtabel

 -- Bussen in Vietnam

 -- Treinen in Vietnam

 -- Kaart van Vietnam

 -- Festivals
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken Noord Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

VIETNAMESE PHO
de originele


Pho Soep


Pho is een heerlijke noedelsoep die vaak als ontbijt wordt gegeten. Het is een echte klassieker uit de Vietnamese keuken. Vietnamezen eten regelmatig ‘pho’. Pho is een lichte noedelsoep die in smaak varieert. Vietnamezen houden erg van soep en deze worden dan ook regelmatig op verschillende momenten gegeten.
Pho kan op veel verschillende manieren worden bereid. Traditioneel wordt het gemaakt met rundvlees en  kruiden als steranijs, gember en koriander. Tegenwoordig wordt het niet alleen met rundvlees gemaakt, maar ook met varkensvlees of kip.
 


Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 l runderbouillon
  • 500 g runderstoofvlees
  • 6 cm verse gemberwortel
  • 3 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 3 kardemompeulen
  • 1 el suiker
  • 1 el vissaus
  • 150 g kogelbiefstuk

Garnering

  • 200 g Thaise noedels
  • 1 ui
  • 75 g taugé
  • 1 limoen
  • 4 takjes Thaise basilicum
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 el hete chilisaus
  • 3 bosuitjes

Extra nodig

  • antiaanbakpan of grillpan
  • leeg theezakje


Steranijs


Pel en halveer de uien. Breng de runderbouillon aan de kook, voeg de helft van de uien en het stoofvlees toe en laat circa 2 uur koken op laag vuur. Schep het schuim en vet met een soeplouche weg. Snijd de gember in dikke plakken. Blaker de ui, gember, steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen om meer smaak vrij te krijgen. Voeg eventueel een scheutje olie toe om het blakeren sneller te laten gaan. Dit kan in een antiaanbakpan of in een droge grillpan. Schraap het teveel aan zwart van de ui en en de gember. Stop de steranijs, kaneelstokjes en kardemompeulen in een theezakje. Voeg het theezakje samen met de geblakerde ingrediënten toe aan de bouillon en kook dit 2 uur. Schep het vlees uit de bouillon. Breng de bouillon op smaak met de suiker en vissaus. Laat de pho ondertussen enkele uren koken op laag vuur. Hoe langer het trekt hoe meer karakter de pho krijgt. Snijd het gekookte vlees en de kogelbiefstuk in repen.

Garnering
Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Blancheer de taugé circa 10 seconden en spoel koud. Snijd de limoen in stukken. Pluk en snijd de basilicum. Verdeel de uienringen, taugé, basilicum en de limoen over een bord. Schenk de hoisinsaus en chilisaus in kleine bakjes en zet ze op het bord erbij. Snijd de bosuitjes in ringen.


Serveren
Verdeel de noedels over de soepkommen, daarop het rauwe en gekookte vlees met de bosuitjes. Schenk de pho erover. Serveer met het garnituur, zodat iedereen de pho naar eigen smaak kan maken.

 

 


Hoisin Saus

 


Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |