THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Ambassade/ Consulaat NL

 -- Ambassade/ Consulaat BE

 -- Vaccinaties

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Grensovergangen

 -- Afstandtabel

 -- Bussen in Vietnam

 -- Treinen in Vietnam

 -- Kaart van Vietnam

 -- Festivals
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken Noord Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 


Reisdocumenten


Visa in Arrival, als je autorisatiebrief hebt


          Reisdocumenten - Voor Vietnam heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland te regelen. Je kunt je visum zelf regelen, f je kunt je visumaanvraag uit laten voeren door een bedrijf, die dat voor je regelt. Zlf doen is het voordeligst.
Je moet in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij terugkomst nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer dus altijd voordat je op reis gaat, of je paspoort nog geldig is......

Vietnam visum:
Je kunt ervoor kiezen het visum voor Vietnam zelf te regelen bij de ambassade van Vietnam in Den Haag of Brussel. Je kunt dit echter ook uitbesteden aan een visumbureau, die daarvoor uiteraard bemiddelingskosten in rekening brengt. Zij gaan dan voor je naar de betreffende ambassade, staan vervolgens in de rij om je aanvraag in te dienen en halen tenslotte je paspoort-met-visum ook weer bij de ambassade op. Dit scheelt je een hoop extra werk.
Het kan ook gemakkelijker. Online kun je een visum voor Vietnam aanvragen via E-visums.nl.

Als je je visum door een bureau laat regelen, kan dat een kostbare zaak worden. Iets eenvoudiger en goedkoper gaat het, als je je ticket online aanvraagt. Online kun je een visum voor Vietnam aanvragen via E-visums.nl.

Het visum voor Vietnam kan eventueel k verkregen worden bij aankomst op de luchthaven van Hanoi of Ho Chi Minh Stad. Maar.... let op: om het visum bij aankomst te verkrijgen heb je wl altijd een autorisatiebrief nodig. Dit is een soort uitnodiging van de overheid.
Let op: met deze autorisatiebrief kun je NIET reizen als je geen Vietnamees visum in je paspoort heeft staan! De autorisatiebrief dient altijd in kleur te worden afgedrukt.
Met deze autorisatiebrief kun je een visa on arrival krijgen bij aankomst op de luchthaven in Hanoi of Ho Chi Minh City.

 

Je kunt ook je visum n/ of autorisatiebrief via de ambassade van Vietnam in Den Haag regelen. Zonder visum in je paspoort of een geldige autorisatiebrief met bestemming Vietnam met vermelding van de namen, word je al op de luchthaven van vertrek geweigerd. Je kunt dan niet reizen.

 

Bij aankomst

Het visum bij aankomst op de luchthaven kost USD 45 en behalve de hierboven genoemde autorisatiebrief dient u 2 pasfotos mee te nemen. Houdt u er echter rekening mee dat het in het hoogseizoen (zomermaanden en kerstperiode) een tijdrovende en chaotische zaak kan zijn om het visum bij aankomst te verkrijgen.

Kosten:
-       visum op de luchthaven bij aankomst in Vietnam: ca. 45 dollar of 30 euro
-       visum via de Vietnamese ambassade: ca. 78 euro
-       autorisatiebrief en visum via de Vietnamese ambassade: ca. 95 euro
De kosten variren van jaar tot jaar. Het zijn dus richtprijzen!

De ambassade:
Ambassade van Vietnam
Nassauplein 12
2585 EB Den Haag
tel. 070-3648917 of 3644300
fax 070-3648656

De ambassade is geopend van 14 tot 17 uur op maandag, woensdag en vrijdag. Bij het aanvragen wordt aangegeven dat het 4 dagen duurt voordat je je paspoort met visum weer op kunt halen. Vaak is het visum met een uurtje al geregeld.
Een formulier voor het aanvragen van een visum, doe je hier!

In het hotel/ guesthouse:
Een tip: in Vietnam is het gebruikelijk dat u uw paspoort afgeeft bij de recepties van de hotels; men gaat hiermee s avonds naar de politie, alles wordt geregistreerd. Maak een aantal fotokopietjes en geef deze bij de receptionist af i.p.v. je echte paspoort. Vaak accepteert men dit ook, even duurduwen (en denk niet: ze kunnen zelf wel even een kopietje maken, om de een of andere onduidelijke reden werkt dit dan weer niet). Lukt het niet, dan geef je je paspoort af en wacht erop of je haalt het later even op.

 

 

 

 


Copyright 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |