THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  SAPA
  -- Bac Ha Markt
  -- Bergvolken
  -- Cat Cat Village
  -- Hotels
  -- Ta Phin Village
  -- Tram Ton Pass
 

  Home

  De Vietnamezen

  Ambassade/ Consulaat NL

  Ambassade/ Consulaat BE

  Vaccinaties

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Grensovergangen

  Afstandtabel

  Bussen in Vietnam

  Treinen in Vietnam

  Kaart van Vietnam

  Festivals
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken Noord Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 

Bac Ha Market

"Deze markt is zeer veelzijdig. Traditioneel geklede vrouwen geven de markt een kleurrijke aanblik. Naast de gangbare handel is er ook een soort veemarkt. Mooi om te zien is ook het gedeelte waar de mensen zitten te eten. Durfde het alleen zelf niet aan. Deze markt is zeker een aanrader."  


De Markt

          De Bac Ha Market - wordt elke zondag gehouden en is de grootste markt, waar de bevolking van de etnische minderheden te bewonderen zijn.
Op de markt zul je de felle kleuren en extravagante kostuums van de lokale bevolking zien. Hier ontmoet je Hmong van de bloem (Red Hmong), Black Dao, Tay, Nung, La Chi, Phu La en andere minderheidsgroepen. Zij komen van heinde en verre om te kopen en te verkopen. Er is een breed scala aan goederen en vee. Ze wisselen nieuwtjes uit en vernieuwen vriendschappen.
Men kan Bac Ha markt te bereiken door een busje of een tour te boeken vanuit Sapa, dan is het ongeveer 3 uur rijden.

Het is niet alleen een plek om te kopen en te verkopen, maar ook een kans voor familieleden om zich te herenigen, nadat ze elkaar een lange tijd uit het oog hebben verloren. Voor vrouwen is het de plek om hun prachtige handgemaakte klederdracht te tonen. Voor jongeren is het de kans om op zoek naar een date.
Op de markt komen vele etnische leveranciers en ze hebben een lange afstand moeten lopen over bergen en heuvels. Toch heeft de afstand hen nooit ontmoedigd om elke zondag naar de kleurrijke markt te komen.
Het centrale plein, waar de markt plaatsvindt, is opgedeeld in kleinere delen, die gespecialiseerd zijn in een bepaald product, zoals handwerk, voedsel, paarden, pluimvee en smid. Ieder heeft zijn eigen eigenschap en het is de moeite waard om alles te bekijken.

 


De Markt

In het verleden was de markt een centrum voor de handel in paarden, maar nu dat motors hen hebben vervangen, is het interessant om te kijken hoe buffels, koeien, geiten, vissen en andere dieren worden verhandeld. De markt opent rond 07:30 en sluit halverwege de middag, dus een vroege start is aan te raden.
De stad zelf is nogal saai voor elk bezoeker, maar als je eventjes weg wilt uit Sapa, is dit een ontspannende plek om te ontsnappen aan toeristen. Ook als je gewoon dol bent op het nemen van unieke foto's, kun je naar de markt in Bac Ha komen.
Zodra de ruilhandel, kopen en verkopen achter de rug is en de dagtoeristen met bussen het dorp hebben verlaten, wordt de stad weer rustig en gaat terug naar bed voor de rest van de week.

De weg vanuit Sapa is bochtig en uitdagend, zelfs na een aanzienlijke verbetering van de weg. Het is zeker moeite waard.


De Markt

Uit een reisverslag:

"Zeker de moeite waard. Heel kleurrijk, veel bijzonder eten. Buffels, kippen, eenden, honden, paarden je kan t zo gek niet bedenken. Ik vond t heel leuk om met een gids te gaan die je verteld over de gebruiken en de bijzondere gerechten etc. "

 


Copyright © 2014 - 2020 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |