THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

VIETNAM

"Vietnam heeft, in ieder geval waar wij fietsen, een vrij goede infrastructuur. Wegen zijn prima en er is, anders dan in Cambodja, bijna overal een openbaar elektriciteitsnet. Ook rijden er gewone lijnbussen. De huizen, de markten en de steden zien er veel verzorgder uit. Niet overal rommel op straat en op de erfjes. Plantenbakken voor het huis, om maar een teken van welvaart te noemen.
De Mekongdelta waar we nu fietsen, is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Een aaneenschakeling van riviertakken, kanalen en zijkanalen. Alles in open verbinding met elkaar en met de zee. Dat laatste zorgt voor een beperkte eb- en vloedbeweging in het hele gebied".

Vietnam - wordt steeds vaker bezocht door toeristen. Het is tegenwoordig een populaire bestemming en niet alleen bij backpackers, maar er zijn ook rondreizen, die je het hele land laten zien. Vietnam heeft een totale kustlijn van meer dan 2500 kilometer lengte en voor de kust liggen zo'n duizenden mooie eilandjes. Een verblijf op het schilderachtige Halong Bay met zijn talloze grillige rotseilandjes is héél bijzonder. In Nha Trang (520.000 inwoners) kunnen snorkelliefhebbers met een vissersboot naar de eilandjes en riffen voor de kust. De belangrijkste bronnen van bestaan zijn hier de visserij en het toerisme.
Vietnam is, met haar rijke historie, absoluut uniek en volop in ontwikkeling.

 

 

Op vakantie naar Vietnam? Via ParkCare boek je een veilige parkeerplek nabij het vliegveld altijd voor de beste prijs. Of je nou een paar dagen op reis gaat of meerdere weken, ga voor een veilige en goedkope parkeerplaats.

De Mekong Delta strekt zich uit van Ho Chi Minh City (het vroegere Saigon) tot aan het de Golf van Thailand. Deze delta wordt ook wel de "rice bowl" (rijstkom) van Vietnam genoemd, omdat dit agrarische gebied voor meer dan een derde voor het Vietnamese voedsel zorgt. Niet alleen rijst wordt hier verbouwd, maar ook fruit, rietsuiker en kokos. De delta is overwegend vlak en het is een genot om hier tussen de rijstvelden te fietsen en de bewoners te ontmoeten.
In steden, zoals Ho Chi Minh City en Hanoi, is de Franse invloed nog zichtbaar in zowel de architectuur als in de keuken. Je kunt er zelfs croissants en stokbroden in winkels en op fleurige markten kopen. Is het niet heerlijk om je ontbijt te beginnen met een Franse croissant en een "Café au Lait"?
Uiteraard vind je nog meer sporen uit de Franse koloniale tijd: historische gebouwen. Het koloniale en bewogen verleden is verweven met het dagelijks leven.
Ho Chi Minh City is de belangrijkste stad van Vietnam. De naam wordt vaak verkort weergegeven als HCMC. Het is een bruisende stad met moderne kantoorgebouwen en luxe warenhuizen, maar er zijn ook historische gebouwen uit de Franse tijd. Op straat is er altijd een enorme drukte, met veel meer verkeer. Voor vervoer in de stad ben je aangewezen op de taxi of de motortaxi. Een mooie manier van vervoer is ook de fietstaxi (riksja of cyclo).

 

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en de tweede stad van het land. De stad heeft ongeveer 7 miljoen inwoners. De stad ligt aan de Rode Rivier en ligt ongeveer 1.700 kilometer ten noorden van Ho Chi Minh City. Hanoi is een levendige stad, waar je moet wennen aan de verkeerschaos. Het sociale leven speelt zich op straat af en je kunt je daar als toerist heel goed tussen bewegen. Geen gevoel van onveiligheid en erg aardige mensen. Er is overweldigend veel verkeer, dus brengt het oversteken van de straat een groot risico met zich mee. Ook is de verscheidenheid van de markten in Hanoi erg divers.
Goede restaurants, maar vooral de kleinere eetgelegenheden zijn een geweldige ervaring. De backpackers-wijk (Old Quarter) is vooral erg gezellig. Je vindt er veel guesthouses, diverse kleine barretjes, restaurantjes en ontelbaar veel kleine winkeltjes.

 

Vietnam heeft een lange kuststrook en dus kun je er vele prachtige stranden vinden. Of je nu kiest voor ‘surf’ stranden, zoals die van Mui Ne, het ‘classy’ strand bij Nha Trang, of voor de gezelligheid van luieren bij een bar op het strand, Vietnam heeft het allemaal. Over de hele lengte van Vietnam vind je de mooiste, soms verlaten, stranden. En........ je kunt natuurlijk ook naar één van de stranden op die paradijselijke strandjes. Er is genoeg variatie in stranden en dus is er voor ieder wel iets te vinden.

 

In de kleinere steden kun je gemakkelijk een fiets huren om de stad te verkennen. Je moet echter wel begrijpen, dat zo'n fiets niet voldoet aan de Nederlandse standaards. De kwaliteit is minder. Wil je een fietsvakantie houden in Vietnam, dan verdient het om je eigen fiets mee te nemen. Veel touroperators in Nederland zullen dit adviseren, maar misschien zijn er ook enkele, die goede afspraken hebben gemaakt met Vietnamese fietsverhuurders.

In het noorden van Vietnam vind je grillig gevormde karstgebergtes. Dit zijn kalksteen bergen, die in de afgelopen millennia grillig zijn gevormd door weer en wind. In het noorden vind je ook nog de bergvolken. Bekende plekjes, om ze te ontmoeten, zijn hier Sapa, Ha Giang, Cao Bang, Mai Chau en Lang Son.
Uiteraard vind je deze op deze site.

In de Halong Bay beginnen deze bergen in zee loodrecht op te rijzen en ze lopen door tot in Noord Vietnam. Generaties van Vietnamese dichters en schilders zijn door de karst verschijnselen geïnspireerd. De praktische kant is, dat de kalksteen formaties geweldige mogelijkheden bieden voor avontuurlijke sporten, zoals kajakken, klimmen, speleologie, wandelen en mountainbiken. En natuurlijk bieden fantastische mogelijkheden om ze vanuit alle posities te fotograferen.
Vanuit een mooie jonk kunt u aan boord van deze loodrechte bergen genieten, terwijl de prachtige Halong Bay aan u voorbij trekt.

 

 

 

 

 


Copyright © 2001 - 2018 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |